Львівський портал

Україна може переробляти понад 50% агропродукції, – Висоцький

Цього року Україна планує ухвалити «Стратегію розвитку аграрного сектору України до 2030 року», що передбачає збільшення перероблення сільськогосподарської продукції та розширення експортних можливостей агросектору. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Він зазначив, що з метою збереження потужностей та підвищення ефективності й експортного потенціалу аграрного сектору України, необхідно активно розвивати сектор перероблення сільськогосподарської продукції. Тобто означатиме додану вартість продукції та збільшення доходів аграріїв.

«Наша мета – переробляти понад 50% сільськогосподарської продукції. Україна має досить великі можливості для переробки у тваринництві – виготовлення м’ясних і молочних продуктів. Також вироблення різних видів олії. Крім того, розвиток виробництва кормів для тварин», – розповів Висоцький.

Він наголосив, що збільшення потужностей у переробній галузі агросектору сприятиме підвищенню енергетичної незалежності та енергетичної безпеки як України, так і ЄС. Україна може розширити виробництво біометану до 10 млрд кубометрів на рік. Для цього є відповідна транспортна інфраструктура та потужності.

Тарас Висоцький також підкреслив, що для агросектору важливо мати доступ до різних видів логістики для експорту товарів. Та можливості впроваджувати сучасні технології для виробництва.

«Україна завжди була експортоорієнтованою державою. Щорічно ми експортуємо 65-70% сільгосппродукції. І навіть попри широкомасштабну війну Україна серед основних постачальників продуктів харчування для понад 400 млн людей у світі. І ми плануємо зберегти ці обсяги в майбутньому», – резюмував він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-30 15:23:10