Україна і світ

Україна має потенціал для перемоги над РФ – радник Байдена

Україна все ще може виграти війну з Росією, але для цього їй необхідні американські інструменти та ресурси, які все ніяк не можуть виділити через частину республіканців у Конгресі США.

Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван через день після дворічної річниці російського вторгнення.

– Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже домоглася військового успіху в досягненні однієї з найсерйозніших цілей, яка перед нею стояла, – утримати країну від потрапляння в руки Росії, – сказав Салліван.

Але Україна зможе зробити це, “тільки якщо в неї будуть необхідні інструменти”. Саме тому Сполучені Штати мають надати пакет допомоги, який пройшов масове двопартійне голосування в Сенаті, а Палата представників має зробити крок уперед і ухвалити його, додав Салліван.

Зараз дивляться

Він також нагадав, що виведення українських військ з Авдіївки безпосередньо пов’язане з відсутністю необхідних ресурсів.

– Ми бачимо деякі невдачі, зокрема останніми днями, тому що в України не було достатньо боєприпасів для захисту міста Авдіївка на сході країни. Але, врешті-решт, Україна все ще має потенціал, якщо ми надамо їй інструменти та ресурси, необхідні для перемоги в цій війні, – сказав Салліван.

Радник президента США додав, що від Сполучених Штатів та їхніх союзників і партнерів залежить виконання необхідних зобов’язань для перемоги України.

Нагадаємо, на початку цього місяця Сенат Конгресу США схвалив пакет допомоги, який мав надати близько $60 млрд Україні. Але Палата представників пішла на двотижневі канікули, так і не ухваливши пакет допомоги.

Джерело: NBC News

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-25 23:13:38