Україна і світ

Учасники гурту Жадан і Собаки звернулися до українців з полігону

Учасники гурту Жадан і Собаки – Сергій Жадан, Євген Турчинов та Олександр Меренчук записали відеозвернення з навчального центру, де вони проходять військову підготовку.

Учасники гурту Жадан і Собаки звернулися до українців

В Instagram Сергія з’явилося відеозвернення, зняте на полігоні. У ньому він з іншими учасниками гурту звернувся до українців уже не як артисти, а як військовослужбовці 13 окремої бригади Нацгвардії Хартія.

– Ми тепер звертаємося до вас уже як рекрути 13 бригади Національної Гвардії України Хартія. Ми стояли біля витоків створення нашого підрозділу, ми підтримували Хартію, коли це було ДФТГ, ми підтримували Хартію, коли це був батальйон, ми підтримуємо Хартію, коли це ціла окрема бригада, – сказав Жадан.

Письменник додав, що тепер, з очевидних причин, у гурту не буде великих концертів, на яких вони збирали кошти на підтримку Хартії. А тому вони сподіваються на людей, які підтримували їх увесь цей час. Музиканти відкрили збір у Приватбанку і закликали донатити. Мета – 1 млн грн.

Зараз дивляться

– На ці кошти ми закупимо багато хороших і корисних речей для хлопців і дівчат, які зараз вливаються в наш колектив і бригаду. Будемо вдячні всім, хто відгукнеться і задонатить. Потім, коли ми закупимо необхідні речі, ми обов’язково про все відзвітуємо, – наголосив Сергій.

Нещодавно ми писали, що Сергій Жадан поповнив лави Нацгвардії. Разом із ним на службу пішли й інші учасники колективу – Євген Турчинов та Олександр Меренчук. Про те, що музиканти планують стати на захист України, стало відомо в березні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-11 17:26:58