Україна і світ

У ВМС ЗСУ розповіли, чого очікують від американського пакету допомоги

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук прокоментував ухвалення Палатою представників Конгресу США пакету допомоги для України на близько 61 млрд доларів.

Свої коментарі Дмитро Плетенчук надав у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини».

Так, відповідаючи на запитання ведучого, чи є у ВМС ЗСУ так би мовити список побажань, речник заявив, що українська сторона постійно тримає контакт із західними партнерами, розповідаючи про свої потреби.

«Постійно спілкуємося з усіма нашими партнерами, незалежно від того, вони в Європі чи за океаном знаходяться. І ця робота тривала і до повномасштабного вторгнення. Тому що розбудова Військово-Морських Сил — це процес довготривалий і на перспективу», — заявив Дмитро Плетенчук.

Водночас він зазначив, що цей «список побажань» іноді змінюється.

«Не слід забувати, що окрім корабельної складової, у нас ще досить потужна складова берегова. Це морська піхота, це і берегові артилеристи, і авіація, до речі, так само є в складі Військово-Морських Сил. Тому так ми постійно по цьому працюємо», — повідомив речник ВМС ЗСУ

За його словами, все виконується згідно з графіком, згідно зі спільними із західними партнерами планами.

«Тому так, ми теж, звісно, очікуємо на подальший розвиток взаємодії з нашими іноземними партнерами», — резюмував Дмитро Плетенчук.

Як повідомляла АрміяInform, Конгрес США ухвалив пакет допомоги для України 20 квітня 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сенат США розгляне цей пакет 23 квітня 2024 року.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-21 13:04:50