Україна і світ

У Серебрянському лісі росіяни намагаються прорвати лінію оборони, але безуспішно — ОСУВ «Хортиця»

Війська рф не припиняють штурми біля Невського на Луганщині та у Серебрянському лісі, а також обстрілюють Макіївку з реактивної артилерії, намагаючись покращити свої тактичні позиції в умовах запеклих боїв.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник ОСУВ «Хортиці» підполковник Назар Волошин.

«Окупанти намагаються прорватися до міста Сіверськ, щоб зрізати Сіверський виступ та зайти в тил Силам оборони в Серебрянському лісництві. Ворог намагається прорвати лінію оборони українських захисників у районі населених пунктів Терни та Невське задля того, щоб далі вийти в район Лиману, успіху не має», — сказав Назар Волошин.

Він додав, що ворог проводить від 10 до 20 штурмів на день, останні тижні окупанти атакують переважно піхотою, іноді — за допомогою важкої техніки.

«Поблизу Тернів прорвати оборону не вдалося, нашим оборонцям вдалося відтіснити ворога. Бійці намагаються вибити росіян із панівних висот та завадити роботі ворожих безпілотників», — зазначив Назар Волошин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, противник не полишає спроб атакувати місто Красногорівка на Донеччині невеликими штурмовими групами, але успіху не має.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-10 16:53:55