Україна і світ

У Росії перевага, тому перемога України на полі бою неможлива – ГУР

Фото: Генштаб ЗСУ

Україна зараз не може здобути перемогу на полі бою, оскільки Росія має перевагу на фронті.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України, генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю The Guardian.

Перевага РФ на фронті

За його словами, перемога на полі бою наразі неможлива з огляду на військову перевагу Росії і брак в української сторони артилерійських снарядів і винищувачів.

Зараз дивляться

Скібіцький вважає, що в України “немає іншого вибору”, окрім як вести боротьбу з цілями, розташованими глибоко за лінією фронту, включно з військовою інфраструктурою, центрами командування й управління та промисловими об’єктами, що виробляють “зброю і боєприпаси”.

The Guardian зазначає, що сьогодні Україна використовує стандартну процедуру, відому як “центр тяжіння”, – модель, за якої можна домогтися значних результатів, обравши і потім знищивши кілька ретельно відібраних високоцінних цілей.

Також Скібіцький заявив, європейські політики помиляються, побоюючись ескалації.

– Що означає для нас ескалація? У нас два роки війни. Це повсякденна процедура, – сказав він.

Він нагадав, що Росія щодня бомбить українські території і б’є по електростанціях та іншій цивільній інфраструктурі.

Удари по тилу Росії

Останніми місяцями Україна намагається знищити російський нафтопереробний потенціал.

Так, за минулі місяці українські безпілотники дальнього радіусу дії завдавали ударів по російських нафтових терміналах у Санкт-Петербурзі, розташованому більш ніж за 1000 км від кордону з Україною.

Були здійснені напади в Орловській області, вибух поїзда в уральському місті Нижній Тагіл та удар по балтійському порту Усть-Луга.

Також загорівся Туапсинський нафтопереробний завод на Чорному морі.

У березні газета Financial Times писала, що Вашингтон закликав Київ припинити удари безпілотників по російській енергетичній інфраструктурі, побоюючись, що це призведе до зростання світових цін на нафту.

Пізніше Володимир Зеленський підтвердив, що США не реагували на такі удари позитивно, але пояснив, що в України немає іншого виходу з огляду на безперервні атаки Росії по українських енергетичних об’єктах.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 18:20:44