Україна і світ

У парламент Угорщини внесли резолюцію проти переговорів щодо вступу України до ЄС

Владна партія Угорщини подала до парламенту резолюцію, щоб уряд не підтримував початок переговорів про повноцінне членство України в Європейському Союзі.

У резолюції стверджують, що нібито політика розширення Європейського союзу повинна залишатися об’єктивним процесом, заснованим на правилах та результативності.

– Початок переговорів про членство з Україною має базуватися на консенсусі між державами-членами ЄС… Умов для цього сьогодні немає, – стверджують у резолюції угорської партії.

Іноземні журналісти звернули увагу, що Угорщина намагається посилити тиск на Брюссель напередодні вирішального саміту. Він має відбутися наступного тижня.

Зараз дивляться

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що лідери ЄС нібито можуть не досягти консенсусу щодо початку переговорів про членство України. Він заявив, що це питання не потрібно включати до порядку денного саміту.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, як угорський політик Орбан може перешкоджати переговорам України та Євросоюзу.

Джерело: Daily News Hungary

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-06 19:32:34