Україна і світ

У Нікополі підлітка госпіталізували після кількох пляшечок енергетика

Днями одна з виїзних бригад Нікопольської станції екстреної медичної допомоги надавала допомогу підлітку після того, як він випив кілька пляшок енергетичних напоїв.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітниця Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини Марина Авдієнко.

Знайомий порадив

– Сам хлопець позитивний, спортсмен, із хорошої сім’ї, але хтось зі знайомих порадив пити енергетик для підйому тонусу і сили. А щоб ефекту було більше, випив значну кількість цього напою, – пише Авдієнко.

Зараз дивляться

Симптоми отруєння

За словами медика, у результаті в хлопця погіршився стан, виникла тахікардія, різко впав кров’яний тиск. Швидка забрала підлітка в дитячу лікарню в непритомному стані.

За словами Марини Авдієнко, вчені довели, що навіть одна невелика баночка такого напою виснажує дитячий організм і може призвести до таких наслідків: дратівливості, занепаду сил, безсоння, депресії, смерті.

З якого віку можна пити енергетики

– І на запитання, з якого віку можна пити енергетичні напої відповідь єдина: “Ніколи!”, – пише лікар.

Медик закликає батьків побільше спілкуватися зі своїми дітьми, щоб за порадами вони зверталися не до сторонніх осіб, а до найближчих людей, які нададуть необхідну підтримку і дадуть, може так статися, життєво важливу пораду.

Джерело: Марина Авдиенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 09:01:18