Львівський портал

У Міноборони розповіли, скільки чоловіків з-за кордону оновили свої дані через «Резерв+»

Через мобільний застосунок «Резерв+» свої дані оновили більше 14 тисяч військовозобов’язаних українців з-за кордону. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Фактично за десять днів із моменту запуску застосунку свої дані оновили понад 14 тисяч військовозобов’язаних за кордоном. Всі вони зараз перебувають у 124 країнах.

Лідерами стали Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Велика Британія, Іспанія, Литва, Нідерланди та Словаччина.

«Наші громадяни за кордоном користуються застосунком для уточнення даних. Ми цінуємо це та продовжуємо розвивати зручні сервіси для усіх», – прокоментувала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Дотепер свої дані через «Резерв+» оновили вже 1,1 млн військовозобов’язаних українців. Ще майже 55 тисяч людей зробили це через ЦНАПи, близько 38 тисяч – через ТЦК.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За перші три доби через застосунок свої дані оновили понад 415 тисяч військовозобов’язаних. За такий же час ТЦК встигають опрацювати всього лише 3000 осіб.

У Міноборони кажуть, що під час оновлення даних направлення на ВЛК відразу не видаватимуть. Це можуть зробити згодом за потреби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-27 14:42:41