Суспільне мовлення

У Львові рятувальники отримали від британських колег пожежно-рятувальну техніку

У Львові українські рятувальники отримали 9 пожежно-рятувальних автомобілів та пожежно-рятувальне обладнання. Про це повідомили на Facebook-сторінці ГУ ДСНС у Львівській області.

Техніку надав Уряд Великої Британії та Північної Ірландії. Це 9 пожежно-рятувальних автомобілів з пожежними драбинами, за допомогою яких можна потрапити у будівлю заввишки до 15 метрів.

У Львівській ОВА повідомили, що вантаж містить інструменти для деблокування потерпілого внаслідок аварії. З-поміж іншого, шліфувальні машинки, гідравлічний циліндр, сумки з гідравлічними шлангами, різаки, гідравлічні ручні насоси, електричні генератори, мотопомпа для подачі води до місць, куди пожежний автомобіль не може під’їхати, пневматична подушка для підйому великогабаритних вантажів, а також спецодяг та каски.

Пожежна техніка, яку Україні надали Уряд Великої Британії та Північна Ірландія. ГУ ДСНС України у Львівській області

“Кожен захисний костюм – приносить користь не тільки для рятувальників, а й для держави. Своєю допомогою ви даєте можливість більш швидше реагувати на надзвичайні ситуації. Адже відлік іде не на години, а на секунди. І ми за допомогою такої техніки зможемо врятувати найцінніше — життя. Щиро дякую за допомогу, ви не просто допомагаєте, ви рятуєте — життя українців” — каже начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Ця техніка буде розподілена по гарнізонах ДСНС України.

“Де наразі це найнеобхідніше. Переважно для потреб східний областей”, — каже речник ГУ ДСНС у Львівській області.

Уряд Великої Британій та Північної Ірландії втретє надає подібну допомогу. Загалом Україна отримала 63 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Читайте також

На Львівщині провели навчання для новопризначених рятувальників

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Ми були без захисту”. У громаді на Львівщині облаштують добровільну пожежну бригаду


Джерело: Суспільне мовлення України