Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисниками України Геннадієм Кранцевичем та Василем Яворським

У Львові завтра, 31 жовтня, попрощаються із військовослужбовцями Геннадієм Кранцевичем та Василем Яворським. Чоловіки загинули на війні із Росією. Захисників поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Геннадія Кранцевича розпочнеться об 11 годині у Гарнізонному храмі. За пів години, об 11.30, на площі Ринок відбудеться міська церемонія прощання.

Військовослужбовець Геннадій Кранцевич. Львівська міськрада

Геннадій Кранцевич народився у селі Новоайдар Луганської області. Працював завідувачем оргвідділу Новоайдарської районної ради.
Брав участь у АТО. Виконував бойові завдання в Авдіївці та Вугледарі Донецької області і смт Станиця Луганська. Працював у Новоайдарському та Щастинському територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Луганської області.

У 2021 році був призначений начальником відділення поточних бойових дій 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха ЗСУ.

Разом із родиною переїхав до Львова на початку повномасштабного вторгнення.

У березні пішов воювати проти російських військ у складі 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України.

Міністерством оборони України за особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком “знак пошани”.

Геннадій Кранцевич загинув 19 жовтня 2022 року. Йому було 56 років. В чоловіка залишились дружина, син та донька.

Загинув львівський режисер Василь Яворський

Чин похорону Василя Яворського відбудеться у Гарнізонному храмі о 15 годині. О 15.30 на площі Ринок розпочнеться міська церемонія прощання.

У Львові попрощаються із захисниками України Василем Яворським та Геннадієм Кранцевичем

Військовослужбовець, режисер Василь Яворський. Львівська міськрада

Василь Яворський народився у Львові. Працював у інформаційному агентстві “ZIK” із моменту його заснування, протягом кількох років був головним режисером. У 2019 році звільнився через придбання телеканалу проросійськими силами. Потім працював режисером у ТРК “Перший Західний” та на телеканалі “Еспресо”.

Із 2014 року Василь Яворський займався створенням документальних фільмів та програм про війну. Був співавтором проєкту “Історія Героя” та режисером стрічки “Останній медик терміналу. Ігор Зінич, позивний “Псих” про військового медика на території Донецького аеропорту”.

У 2021 році добровільно вступив до територіальної оборони. Із початком повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі 103-ї окремої бригади ТрО ЗСУ.

До Дня Незалежності України за особисту відвагу був нагороджений почесною відзнакою “Учасник бойових дій”.

Василь Яворський загинув 21 жовтня 2022 року. Йому було 44 роки. В чоловіка залишились син, дружина, батьки, сестра та племінник.

Читайте також

На Львівщині попрощаються із захисником України Василем Леськівим

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові прощаються із двома захисниками України


Джерело: Суспільне мовлення України