Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із ексдепутатом міської ради та військовим Віталієм Свінціцьким

Сьогодні, 29 січня, у Львові відбудеться прощання із військовим, ветераном АТО та депутатом Львівської міської ради 7 скликання Віталієм Свінціцьким. Чин похорону проведуть у понеділок, 30 січня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Віталій Свінціцький народився у сім’ї військових у Львові. З 1995 до 2000 чоловік навчався на технологічному факультеті Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького. У 2020 році закінчив юридичний факультет Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЛНУ імені Івана Франка.

Чоловік був учасником Помаранчевої революції та активно підтримував Майдан під час Революції Гідності. У 2014 році Віталій Свінціцький добровольцем вирушив на Схід. Там захищав Україну у складі 80 окремої Десантно-штурмової бригади.

У 2015 році військовий повернувся до цивільного життя. Тоді продовжив громадську та волонтерську діяльність: заснував соціальний тренажерний зал для ветеранів АТО та був одним із співорганізаторів “Фестивалю спорту” та щорічного фестивалю “Active Army Fest”. Чоловік був депутатом Львівської міської ради 7 скликання. Заснував ГО “Союз ветеранів десанту”, був керівником ГО “Громадянське суспільство і влада” а також президентом ФК “Барилів”.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ Віталій повернувся до 80 бригади. Попри важке поранення, після нетривалого лікування повернувся на фронт. Президент України нагородив чоловіка орденом “За мужність” III ступеня.

Віталій Свінціцький загинув 25 січня. Йому було 45 років. У Героя залишились донька, дружина та батьки.

Прощання із військовим відбудеться у неділю, 29 січня, о 19:15, у Львівській катедрі, що на Катедральній, 7. У понеділок, 30 січня, о 10:00, там розпочнеться чин похорону Героя. Поховають Віталія Свінціцького на Личаківському кладовищі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові прощаються із двома захисниками України


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин