Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України

Сьогодні, 7 жовтня, у Львові попрощаються із чотирма захисниками України. Ігор Гадяк, Юрій Лелявський, Роман Вишинський та Костянтин Манько загинули у бою з російськими військовими. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону військовослужбовців відбудеться у Гарнізонному храмі. Юрія Лелявського, Романа Вишинського та Костянтина Манька поховають на Личаківському кладовищі, а Ігоря Гадяка – у рідному  Гніздичеві на Стрийщині.

“Об 11:00 розпочнеться Чин похорону Ігоря Гадяка, Юрія Лелявського та Романа Вишинського, об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. О 15:00 відбудеться Чин похорону Костянтина Манька, о 15:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок”, – повідомили у Львівській міськраді.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України. Колаж: Суспільне Львів

Ігорю Лелявському було 49 років. Львів’янин багато років чоловік працював журналістом у різних виданнях та інформагентствах. За вагомий особистий внесок у розвиток журналістики, Указом Президента України у 2015 році був нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня.

Служив у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, де був прес-офіцером. Згодом повернувся до цивільного життя.

У серпні 2021 року повторно підписав контракт із ЗСУ, обіймав посаду начальника служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Висвітлював хід ведення бойових дій, вів зйомку бойової роботи побратимів.

У Юрія Лелявського залишилися батько, сестра та племінник.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України

Ігор Гадяк. Колаж: Суспільне Львів

Ігорю Гадяку був 31 рік. Він уродженець селища міського типу Гніздичів Львівської області. Ігор Гадяк брав участь в АТО – виконував бойові завдання на території Луганської області у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення “Львів”.

У 2017 році вступив до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. За особисту майстерність у 2021 році був нагороджений нагрудним знаком “За взірцевість у військовій службі” II ступеня.

У Ігоря Гадяка залишилися батьки, брат, племінниця та бабуся.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України

Роман Вишинський. Колаж: Суспільне Львів

Роману Вишинському було 46 років. Він уродженець селища Брюховичі.

Із 2015 року чоловік виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. У 2016 році вступив до лав 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Із початком повномасштабного вторгнення Роман Вишинський став на захист України. Боронив державу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У Романа Вишинського залишилися сестра та донька.

У Львові попрощаються із чотирма захисниками України

Костянтин Манько. Колаж: Суспільне Львів

Костянтину Манько був 41 рік. Він уродженець міста Луганськ. Костянтин Манько був активним учасником Революції Гідності.

Після повномасштабного вторгнення Росії Костянтин Манько став на захист України у складі 132-го окремого розвідувального батальйону. Згодом боровся із окупантами у лавах 114-ї окремої бригади територіальної оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Костянтина Манька залишилися дружина та двоє синів.

У Львові попрощаються із захисником Володимиром Курнатом


Джерело: Суспільне мовлення України