Суспільне мовлення

У Львові на фасаді школи №65 відкрили меморіальні таблиці на честь загиблих захисників

У Львові, в Середній загальноосвітній школі № 65, відкрили меморіальні таблиці на честь вісьмох випускників. Андрій Стефанишин, Ігор Михайлишин, Денис Гузнер, Максим Гриневич, Володимир Лаский, Владислав Вишатицький, Петро Верхола та Ігор Гульз загинули, захищаючи Україну.

Як повідомили у навчальному закладі, у церемонії відкриття памʼятних знаків взяли участь директор, вчителі, учні, родичі, друзі загиблих, побратими та мешканці міста. Меморіальні таблиці на честь вісьмох випускників школи відкрили військові.

Відкриття меморіальних таблиць. Фото: СЗШ №65 Львова

Андрій Стефанишин — випускник 1997 року. Чоловік був старшим солдатом 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Захисник України загинув у бою поблизу села Шилова Балка Бериславського району Херсонської області. Йому було 39 років. Воїн був посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Ігор Михайлишин — випускник 2010 року, молодший сержант окремого загону спеціального призначення “Азов” Нацгвардії України. 27-річний військовослужбовець поліг у бою за Маріуполь Донецької області. Також був посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Денис Гузнер — випускник 2008 року. Захисник був молодшим сержантом 125 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Чоловік загинув у бою, захищаючи Україну, у віці 30 років. За особисту мужність та виконання бойових завдань у “гарячих” точках фронту військовий був нагороджений численними відомчими відзнаками.

Максим Гриневич — випускник 2013 року, військовослужбовець 116 окремої бригади ТрО Регіонального управління “Північ” Сил територіальної оборони ЗСУ. Чоловік загинув у бою з військами РФ. Йому було 26 років.

Володимир Лаский — випускник 2002 року. Був солдатом 47 окремої механізованої бригади “Маґура” Збройних сил України. Чоловік загинув у бою на Донеччині. Йому було 36 років.

Владислав Вишатицький — випускник 2016 року, солдат 125 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Захисник загинув у бою за Бахмут Донецької області у віці 21 року.

Петро Верхола — випускник 1992 року, солдат 46 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Військовослужбовець поліг у бою поблизу села Білогірка Бериславського району Херсонської області. Йому було 44.

Ігор Гульз — випускник 1998 року. Служив у 125 окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ. Військовий загинув у бою на Харківщині. Йому було 40 років.

Отець Ярослав Гевак освятив пам’ятні таблиці та помолився за усіх воїнів ЗСУ, які загинули у російсько-українській війні.

Молитва за загиблих захисників

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Молитва за загиблих захисників. Фото: СЗШ №65 Львова


Джерело: Суспільне мовлення України