Україна і світ

У Ferrari розкрили план проєкту боліда Формули-1 перед переходом Гемілтона

Фото: Getty Images

Бос Ferrari Фред Вассер підтвердив, що робота над цьогорічним болідом припиниться після наступної гонки Формули-1 в Остіні, адже цього тижня працівники Скудерії почали працювати перед майбутнім переходом Льюїса Гемілтона.

39-річний Гемілтон покине Mercedes, у складі якого він виграв шість з семи чемпіонатів світу Формули-1, після 12 проведених років у складі Срібних стріл.

Ferrari розпочинає роботу над болідом на сезон-2025

Британський гонщик замінить Карлоса Сайнса у Ferrari, де його напарником буде монегаск Шарль Леклер. Із найпрестижнішою командою Формули-1 Гемілтон спробує здобути свій рекордний восьмий титул.

Керівник Ferrari Вассер, який працював з Гемілтоном у юніорській Формулі в середині 2000-х років, повідомив, що робота над болідом 2025 року під кодовою назвою проєкт 677 вже розпочалася.

За даними італійської преси, концепція дизайну буде зосереджена на зміні підвіски, щоби сприяти стилю водіння Гемілтона.

— Всі ми знаємо, що вже приступили до розробки наступного боліда і намагаємося зробити все можливе, щоб до наступних (перегонів, – Ред.) мати невеликі оновлення, – сказав Вассер після останнього Гран-прі в Сінгапурі.

Він сказав, що на Гран-прі США буде останній апдейт болідів. На його думку, це стосується не лише Ferrari, а й усіх команд чемпіонату.

За шість етапів до завершення сезону McLaren лідирує у заліку Кубка конструкторів, випереджаючи на 41 очко Red Bull та на 75 очок – Ferrari.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В особистому заліку лідирує Макс Ферстаппен (331), пілот McLaren Ландо Норріс відстає від нідерландського гонщика Red Bull на 52 очки. Третім з відставанням у 86 очок від першого місця розташувався Шарль Леклер (245).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 23:33:22