Україна і світ

Партнери України обговорять дозвіл на удари вглиб РФ під час наступного Рамштайну – Рютте

Фото: Depositphotos

Під час наступного засідання Контактної групи з питань оборони України, більш відомого, як зустріч у форматі Рамштайн, партнери України обговорять зняття з ЗСУ обмежень щодо ударів вглиб російської території.

Про це під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Обговорення ударів вглиб РФ

– Президент Байден збирає цю зустріч на рівні лідерів. Це дуже важливо, що ми зустрінемося 12 жовтня в форматі Рамштайн з членами Альянсу та Україною, – сказав Рютте.

За його словами, у питанні ударів по російських військових об’єктах за Україною закріплене відповідне міжнародне право.

Разом з тим, зняття обмежень для Києва буде залежати виключно від індивідуальних рішень країн-членів НАТО.

– Росія веде цю незаконну війну. І збиття російських винищувачів і ракет до того, як вони можуть бути використані проти цивільної інфраструктури України, може запобігти цьому, – додав Рютте.

25-й Рамштайн

Нагадаємо, наступне засідання у форматі Рамштайн заплановане на 12 жовтня, про що раніше повідомив президент США Джо Байден. Це стане 25-м засіданням контактної групи з великої війни РФ проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент Зеленський вказував, що під час цієї зустрічі мають бути обговорені подальші кроки з посилення тиску проти Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 00:03:29