Україна і світ

У центрі Парижа невідомий напав із молотком на перехожих

Одна людина загинула і ще двоє дістали поранення внаслідок нападу зловмисника на перехожих у центрі Парижа біля Ейфелевої вежі.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен у соціальних мережах.

– Поліція щойно мужньо заарештувала нападника на перехожих у Парижі, в районі набережної Гренель. Один загиблий і один поранений отримав допомогу від паризької пожежної бригади. Будь ласка, уникайте цього району, – написав міністр у соціальній мережі X, раніше відомій як Twitter.

Разом з тим, французькі ЗМІ повідомляють про двох поранених.

Зараз дивляться

Згодом Дарманен повідомив, що нападник був заарештований.

AFP із посиланням на джерело повідомило, що підозрюваний вигукнув “Аллаху Акбар” (“Бог великий”). Утім, це поки що не підтвердила влада Франції.

Що відомо про нападника

За повідомленням BFMTV, нападником виявився Арман Р., француз, який народився в 1997 році в Нейї-сюр-Сен, який був відомий французьким правоохоронцям як радикальний ісламіст і мав “серйозні психіатричні проблеми”.

– Після арешту він сказав, що більше не може бачити, як гинуть мусульмани в Афганістані і Палестині, – заявив журналістам Жеральд Дарманен після прибуття на місце події.

За словами Дарманена, він був засуджений до чотирьох років ув’язнення в 2016 році за те, що вже хотів здійснити насильницьку акцію.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

На даному етапі національна антитерористична прокуратура оцінює ситуацію і ще не взялася за розслідування.

Інцидент, що стався в суботу ввечері в центрі Парижа, трапився менш як за вісім місяців до того, як столиця Франції прийме Олімпійські ігри, і може викликати питання про безпеку на глобальному спортивному заході.

Париж планує провести безпрецедентну церемонію відкриття на річці Сена, яка може залучити до 600 тис. глядачів.

Джерела: Reuters, BFMTV, Gérald DARMANIN, AFP

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 01:30:47