Львівський портал

У Брюховичах збудують масштабний відпочинково-оздоровчий комплекс

У Брюховичах на вул. Лікарській, 8-А збудують масштабний відпочинково-оздоровчий комплекс із термальними водами, соляними кімнатами та спортивною інфраструктурою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, цей відпочинковий комплекс будуватимуть за прототипом рекреаційних містечок, які можна бачити, наприклад, у Туреччині.

Містобудівну документацію на перші корпуси висотою один-два поверхи вже видали, тепер на черзі – ще пара об’єктів.

Загалом на вул. Лікарській, 8-А планують звести готелі з приміщеннями термального і соляного лікування, спортзалом, басейном та іншою спортивно-відпочинковою інфраструктурою.

У мерії не уточняють, хто саме є забудовником, та не надають більше деталей про саму локацію, крім адреси. Ймовірно, майбутній комплекс спорудять на місці закинутого санаторію «Сокіл», який розташований на вул. Лікарській, 8.

Заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач каже, що земельна ділянка цілком відповідає намірам забудови. Відомо, що у 2005 році Брюховицька селищна рада передала цю землю в оренду під відпочинково-оздоровчий комплекс, але вже у 2008 році її викупили. Дотепер, ймовірно, власники теж змінились, адже ділянка поділена на декілька частин.

«Для нас принципово, щоб реалізація проєкту відповідала задекларованим намірам про те, що там буде відпочинковий та оздоровчий комплекс. Саме таке призначення території Брюховичів ми бачимо пріоритетним. Важливо, щоб ці наміри не розходились із практичним втіленням», – сказав посадовець.

Зі свого боку Антон Коломєйцев додав, що проєкт дозволяє зберегти більшість дерев на території, а також «десь їх доформувати» під час робіт із благоустрою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-29 16:13:10