Україна і світ

Трюдо оголосив про пакет допомоги від Канади на понад $38 млн: на що витратять кошти

На Саміті миру у Швейцарії прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про пакет заходів на підтримку України обсягом 52,4 млн канадських доларів (понад $38 млн).

Про це повідомляється на сайті канадського уряду.

Новий пакет від Канади: на що підуть $38 млн

З оголошеної суми 15 млн канадських доларів ($10,9 млн) передбачено на підтримку українських дітей, незаконно депортованих до РФ, покращення доступу до правосуддя жертв воєнних злочинів, а також на підтримку чоловіків, які пережили сексуальне насильство, зокрема військовополонених.

Зараз дивляться

20 млн канадських доларів ($14,5 млн) – на підтримку невідкладних зусиль України з відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.

15,4 млн канадських доларів ($11,2 млн) – на розмінування, технічну допомогу та навчання, необхідні для економічних реформ та євроінтеграції, а також технічну допомогу від експертів уряду Канади в галузі юстиції та енергетики.

Ще 2 млн канадських доларів ($1,5 млн) – на підтримку безпечної та надійної експлуатації ядерних об’єктів в Україні через МАГАТЕ.

У бюджеті Канади передбачено виділення 1,6 млрд канадських доларів ($1,2 млрд) протягом наступних п’яти років на летальну та нелетальну військову допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-17 09:39:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин