Україна і світ

Трамп в інтерв’ю Маску заявив, що застерігав Путіна від нападу на Україну

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що за свого президентства застерігав Путіна від повномасштабного вторгнення в Україну. 

Про це він розповів в інтерв’ю американському мільярдеру Ілону Маску, яке транслювалося на платформі X.

Трамп радив Путіну не нападати на Україну: деталі

Під час розмови з Маском Трамп сказав, що якби він був президентом, то Росія начебто не розпочала б повномасштабну війну проти України.

Зараз дивляться

Водночас він звинуватив Джо Байдена у тому, що Росія напала на Україну у лютому 2022 року.

Під час більш ніж двогодинного інтерв’ю, Трамп неодноразово повторював, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну ніколи б не сталося, якби він був президентом.  

Водночас Трамп припустив, що підставою для Путіна розпочати повномасштабну війну проти України було те, що президент Джо Байден почав говорити про членство України в НАТО. 

– Байден почав говорити такі дурні речі. Наприклад, він сказав, що Україна може бути країною НАТО, але Росія ніколи б не погодилася на це. Війна мала нульові шанси початися, якби я був президентом, – сказав Трамп. 

Трамп розповів про свою розмову з Путіним

Крім того, під час розмови з Маском, експрезидент також згадав про свою розмову з Путіним, в якій він застеріг російського диктора від вторгнення в Україну. 

– Я сказав Володимиру Путіну: Не роби цього. Ти не можеш цього зробити, Володимире, це буде поганий день для тебе, – розповів Трамп. 

Зокрема, він додав, що добре ладнав з Путіним і той начебто його поважав. Трамп висловив сподівання, що знову поладнає з російським диктатором.

Зауважимо, що за інформацією Reuters, інтерв’ю розпочалося із затримкою більш ніж на 40 хвилин. Затримка була спричинена технічними проблемами, через які багато користувачів не мали доступу до прямої трансляції. 

Своєю чергою, Ілон Маск заявив, що на платформу X здійснили масовану кібератаку напередодні інтерв’ю з Трампом. За словами Маска, ймовірна кібератака показала, що в США є ті, хто не хоче, щоб люди почули Трампа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 12:46:10