Україна і світ

Танки, боєприпаси, порох: Rheinmetall планує запустити чотири заводи в Україні

Фото: Getty Images

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує запустити в Україні чотири заводи, і один з них вже працює, а ще один добудовується.

Про це директор Rheinmetall Армін Паппергер розповів в інтервʼю ТСН.

Будівництво Rheinmetall заводів в Україні

За його словами, сьогодні у питанні розбудови в Україні компанія має чимало планів.

– У нас багато хороших планів. Перший завод уже працює. Українська оборонна індустрія – це наш партнер. Зараз у нас є виробниче підприємство і підприємство з обслуговування. Наприкінці року ми вже матимемо першу надсучасну бойову піхотну машину Lynx в Україні. На цей момент ми обслуговуємо бойові машини піхоти, але також головні бойові танки. Тож це дуже продуктивне спільне підприємство, – розповів Паппергер.

За його словами, Rheinmetall володіє 51% акцій цього, вже збудованого заводу.

Разом з тим, концерн вже перебуває на шляху до будівництва порохового заводу, а також підприємства з виготовлення боєприпасів в Україні.

– Третій момент – це те, що ми хочемо налагодити виробництво систем ППО, щоби ви могли самі себе захищати, – розповів директор Rheinmetall.

За його словами, сьогодні компанія проводить “потужну навчальну програму” для співробітників підприємств, і, зазначає він, щодо окремих питань просування йде вкрай швидко.

– Звичайно, що з німецького, що з українського боку інколи виникає питання бюрократії, однак врешті решт усе працює, – повідомив директор оборонної компанії.

Паппергер каже, що загалом в Україні планується створити чотири оборонних заводи.

– Справи просуваються. Перший завод уже готовий. Другий на підході. І я тепер наполягаю на тому, щоби прискорити все це, бо часу в нас немає, ми не маємо його втрачати, – каже він.

За його словами, потужності цих підприємств “будуть дуже хорошими”.

– Виробнича лінія №1 буде націлена на танки. Спроможності порохового виробництва та боєприпасів будуть спрямовані на подвійне або навіть потрійне виробництво за стандартами НАТО, яких у вас немає на цей момент. Адже ваша виробнича лінія досі має старі радянські стандарти. Це будуть видатні технології в майбутньому. Також буде виготовлення артилерії та боєприпасів для танків там. Більше сказати не можу, – поділився Паппергер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, нещодавно Укроборонпром вперше увійшов до переліку 50 провідних світових виробників зброї.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 16:50:24