Україна і світ

Чоловіки застрибували до потягу на ходу: на Закарпатті викрито схему ухиляння від мобілізації

Фото: Нацполіція

На Закарпатті поліція ліквідувала нову схему нелегального перетину держкордону.

Про це повідомили у поліції Закарпатської області.

– Співробітники відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області у співпраці з ДПСУ ліквідували нову схему переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України, – йдеться у повідомленні.

Переправляли ухилянтів потягом до Угорщини

Зазначається, що зловмисники за $10 тис. переправляли своїх клієнтів міжнародним потягом Чоп-Будапешт в обхід офіційних проходжень прикордонного та митного контролів.

Встановлено, що організував схему 46-річний ужгородець. До злочину він залучив 53-річного спільника та двох виконавців, один із яких неповнолітній.

– Завдання останнього — офіційно пройти митний та прикордонний контролі і після того, як потяг вирушить з міжнародної станції, — відчинити двері попередньо обумовленого вагона. Надалі, за схемою зловмисників, військовозобов’язаний клієнт, мав на ходу заскочити до потягу. У цьому йому допомагав інший виконавець, – йдеться у повідомленні поліції Закарпатської області.

Поліцейські затримали фігурантів “на гарячому”, коли ті мали здійснити чергову спробу відпрацювати напрацьовану схему.   У підозрюваних вилучили $10 тис., які вони встигли отримати за незаконні послуги.

Фото: Поліція Закарпатської області

Фото: Поліція Закарпатської області

Організатора схеми та його спільника поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України.

Окрім цього, в адміністративному порядку затримано і інших фігурантів злочину, серед яких неповнолітній. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. У справі триває досудове розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Поліція Закарпатської області

Фото: Поліція Закарпатської області

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 15:31:56