Україна і світ

Відкрита справа: голова ЦВК відреагував на порушення під час виборів у Грузії

Фото: Depositphotos

Після появи відео, яке зафіксувало вкидання бюлетенів на виборчій дільниці в Марнеулі, очільник Центральної виборчої комісії Грузії Георгій Каландарішвілі закликав МВС країни оперативно відреагувати на ситуацію.

Про це він заявив під час брифінгу, його слова процитував грузинський Перший канал.

Крім того, Каландарішвілі звернувся до Марнеульської районної виборчої комісії із проханням негайно розібратися у цьому, скликати засідання та ухвалити необхідні рішення.

– В інтернеті та ЗМІ поширюється інформація про можливе вкидання бюлетенів на 69-й дільниці в Марнеулі. Це викликає занепокоєння, — зазначив він.

Георгій Каландарішвілі наголосив на тому, що ЦВК не дозволить подібним інцидентам підірвати зусилля, вкладені в організацію виборів.

Каландарішвілі зауважив, що за фактом вкидання бюлетенів МВС уже відкрило кримінальне провадження і закликав до швидкого розслідування, щоб громадськість отримала точну і об’єктивну інформацію.

Крім того, він підкреслив, що подібні випадки підривають довіру до виборчого процесу та інституцій.

Вкидання бюлетенів на виборчій дільниці у Грузії

Вранці 26 жовтня у Грузії  відкрилися виборчі дільниці, почалось голосування на парламентських виборах. Президентка країни Саломе Зурабішвілі вже проголосувала “за Грузію”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Через деякий час місцеві ЗМІ повідомили, що на виборчій дільниці у грузинському місті Марнеулі зафіксували вкид бюлетенів, після чого сталась фізична сутичка. Відповідне відео опублікували у соцмережах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 14:47:36