Україна і світ

Очільник NASA закликає розслідувати зв’язки Маска з Путіним

Фото: Getty Images

Адміністратор Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) Білл Нельсон закликав провести розслідування після того, як журналісти дізналися про регулярні контакти засновника SpaceX Ілона Маска і російського диктатора Володимира Путіна з кінця 2022 року.

Відповідну заяву Білл Нельсон зробив під час World Economy Summit, повідомляє видання CNN.

Розслідування контактів Маска та Путіна

– Я не знаю, чи є ця історія правдою. Її слід розслідувати. Якщо справді між Ілоном Маском і президентом Росії було кілька розмов, то я думаю, що це турбуватиме NASA, Міністерство оборони США та деякі розвідувальні агентства, – сказав Білл Нельсон.

Нещодавно The Wall Street Journal із посиланням на кількох чинних і колишніх офіційних осіб США, Європи та Росії повідомило, що Ілон Маск підтримує регулярні контакти з Володимиром Путіним з кінця 2022 року, тобто після повномасштабної агресії проти України.

Згідно з повідомленням, засновник SpaceX нібито обговорював із російським диктатором особисті теми, ділові та геополітичні проблеми, що викликає побоювання з приводу національної безпеки у США.

Як стверджується, внаслідок зв’язків компанії SpaceX з NASA та американськими військовими Ілон Маск міг отримати доступ до конфіденційної урядової інформації та даних розвідки США.

За даними видання, кремлівський диктатор просив власника компанії SpaceX не активізовувати супутниковий інтернет Starlink над Тайванем як послугу китайському лідеру Сі Цзіньпіну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Білий дім поки не має можливості підтвердити інформацію про контакти Маска і Путіна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 17:05:24