Україна і світ

Святослав Михайлюк разом із Бостон Селтікс вийшов у фінал НБА

Бостон Селтікс, за який виступає українець Святослав Михайлюк, вийшов до фіналу Національної баскетбольної асоціації (НБА).

Це сталося завдяки впевненій перемозі Бостона над Індіаною Пейсерз у фінальній серії плейоф Східної конференції. Команда Михайлюка обіграла суперника з рахунком 4:0 за підсумками чотирьох зустрічей.

Бостон Селтікс вийшов у фінал НБА

У серії проти Пейсерз українець взяв участь лише в одному матчі. Святослав вийшов на паркет у другій зустрічі, відіграв понад хвилину та записав собі в актив три очки, влучивши у кошик з-за дуги.

Зараз дивляться

В четвертій зустрічі серії Бостон Селтікс здобули виїзну перемогу над Індіаною Пейсерз з рахунком  105:102. Таким чином, Михайлюк став першим в історії українцем, який виграв Східну конференцію НБА.

За всю історію Святослав став другим українцем, який вийшов із командою до фіналу НБА. Раніше у фінальних серіях НБА грав Станіслав Медведенко, який двічі брав титули з Лос-Анджелес Лейкерс (2001, 2002) і програв фінал-2004.

Тобто, востаннє український баскетболіст грав у фіналі НБА ще 20 років тому.

За сезон-2023/24 Михайлюк відіграв за Бостон у 41 матчі регулярного чемпіонату та п’ятьох поєдинках плейоф.

У фіналі НБА Бостон зіграє із переможцем пари Даллас Маверікс – Міннесота Тімбервулвз. Наразі рахунок у фінальній серії 3:0 на користь Маверікс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-28 14:20:46