Україна і світ

Стефанчук та спікери 22 парламентів звернулися до Джонсона з відкритим листом

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук ініціював відкритий лист спікерів 23 парламентів та очільниці Європарламенту до спікера Палати представників США Майка Джонсона з проханням внести на розгляд законопроєкт щодо надання Україні допомоги обсягом $60,06 млрд.

Стефанчук оприлюднив текст звернення на своїй сторінці у Facebook.

У ньому спікери парламентів закликали Джонсона сприяти ухваленню Конгресом історичного рішення, яке забезпечить допомогу США іноземним державам і надасть Україні необхідні кошти для продовження боротьби.

Зараз дивляться

– Наші країни налаштовані й надалі нарощувати підтримку України та її Сил оборони, вбачаючи у цьому значну інвестицію у нашу індивідуальну та колективну безпеку, – мовиться у листі.

Стефанчук наголосив, що цей лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів.

– Я дуже розраховую, що наш голос і наш заклик почують у Конгресі США, – додав спікер ВР.

Два дні тому президент Володимир Зеленський заявив, що мав розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном, і той пообіцяв, що зробить все можливе для продовження допомоги Україні.

Допомога Україні від США

13 лютого Сенат США ухвалив законопроєкт на суму понад $95 млрд, який передбачає фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, з яких $60 млрд – для України.

Проте спікер Палати представників Джонсон погрожував “поховати” законопроєкт, оскільки у ньому не передбачено захист власних кордонів від мігрантів.

Після цього Палата представників пішла на зимові канікули до 28 лютого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 15:42:38