Україна і світ

Статистика гепатиту А у Вінницькій області, нові випадки, вакцинація

Станом на 1 грудня 2023 року лабораторно підтверджено 323 випадки захворювання на гепатит А у Вінницькій області. Загалом було зафіксовано 385 випадків, із них 54 – у дітей. Новий випадок небезпечної інфекції було виявлено 30 листопада. Наразі 31 пацієнт перебуває на лікуванні в стаціонарах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили співробітники Вінницького обласного центру контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я України.

Розслідування епідеміологів

– На території області вакциновано від гепатиту А 788 осіб, зокрема 669 медиків і 119 контактних осіб (із них 60 дітей), – ідеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Центр також повідомляє про продовження епідеміологічного розслідування для виявлення вогнищ зараження та поширення інфекції.

Проби води

За інформацією епідеміологів, за період із 17 жовтня до 1 грудня 2023 року фахівцями Центру відібрано 403 проби води для лабораторного дослідження.

Станом на 29 листопада 2023 року відібрано 126 проб для дослідження методом ПЛР на визначення вірусного гепатиту А. Усі проби відповідають вимогам Державних санітарних норм, повідомляють у Центрі.

Спостереження за контактами

Організовано та здійснюється медичне спостереження за контактними особами в домашніх осередках. Обстежено 275 осіб із числа контактних осіб, у сімох виявлено імуноглобуліни М до вірусу гепатиту А.

Фахівцями Вінницького центру з контролю захворювань проведено заключну дезінфекцію в 47 домашніх осередках.

Харчові та торговельні підприємства

Так само фахівцями Центру було організовано та проведено лабораторне обстеження методом ІФА працівників підприємств харчової промисловості та торговельних підприємств міста.

Загалом обстежено 3 тис. 784 особи, у дев’яти з яких виявлено антитіла до вірусу гепатиту А, ще в однієї – результат сумнівний.

У Центрі нагадали, що 2022 року в Україні було зафіксовано 281 випадок гепатиту А.

Джерело: Вінницький ОЦКПХ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 09:56:04