Україна і світ

США фіксують перекидання росіянами військ на Курщину: що відомо

Фото: Getty Images

Сполучені Штати зафіксували передислокацію певної частини російських військ на територію Курської області, де вже два тижні триває операція Сил оборони України.

Про це під час брифінгу у вівторок, 20 серпня, заявив речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер.

РФ перекидає війська на Курщину

Райдер сказав, що Сполучені Штати “справді спостерігають ознаки того, що росіяни передислоковують невеликі сили в Курську область для реагування” на наступ Збройних сил України.

Зараз дивляться

Він зауважив, що Росія зіштовхнулася з труднощами від початку операції українських сил на Курщині. Також він висловився, що операція Сил оборони “безумовно, продемонструвала креативність і бойову доблесть українців”.

— Якщо говорити загалом, то Росія досі докладає зусиль для реагування (на операцію ЗСУ, – Ред.), і можна спостерігати просування українських сил, – зазначив він.

Водночас, Райдер не уточнив, чи йдеться про перекидання російських військ із тимчасово окупованої території України або з інших регіонів Росії.

Раніше заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх повідомляла, що Пентагон не має детальної інформації  щодо відведення військ РФ з України в Курську область. 

Вона зауважила, що переміщення російських військ фіксували, але не можна точно сказати, звідки вони виводять свої сили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що нещодавно Володимир Зеленський пояснив, чому Україна не розповідала про підготовку до операції у Курській області. За словами президента, Київ не попереджав союзників про підготовку до операції ЗСУ в Курській області РФ, оскільки це могло здаватися нереальним.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 23:34:18