Україна і світ

Скарлетт Йоганссон змусила прибрати схожу на її голос озвучку з ChatGPT

Голлівудська актриса Скарлетт Йоганссон відреагувала на схожість її голосу з озвучкою чат-бота ChatGPT від компанії OpenAI. Як виявилося, саме зірка домоглася видалення голосу з сервісу, відмовивши розробникам.

Скарлетт Йоганссон змусила OpenAI прибрати схожу на її голос озвучку з ChatGPT

Так, 20 травня представники компанії зазначили, що прибирають із чат-бота з ШІ голос під назвою Sky, який за звучанням нагадував голос актриси Скарлетт Йоганссон. В OpenAI прояснили, що оригінал належить іншій акторці, яка дала згоду на використання матеріалу.

Через добу інцидент прокоментувала сама Скарлетт – глава компанії Сем Альтман звертався до неї з пропозицією озвучити чат-бота ще в листопаді 2023 року, і тоді актриса довго думала над ідеєю.

Зараз дивляться

Зрештою, Йоганссон відмовилася від пропозиції, і її розлютило те, що вони знайшли дуже схожий на її голос і впровадили в ChatGPT. Зірка додала, що навіть родичі не змогли б відрізнити.

Актриса зазначила, що в OpenAI домагалися саме такого ефекту, оскільки Альтман публічно згадував фільм Вона, де Скарлетт озвучувала ШІ.

До речі, за два дні до випуску озвучки Sky, OpenAI зв’язалася з представниками Скарлетт, щоб уточнити, чи не передумала вона щодо пропозиції. У підсумку, голос представили ще до того, як сторона зірки встигла відповісти.

Юристи Йоганссон зажадали від OpenAI прибрати голос Sky і показати процес його створення, і в компанії неохоче погодилися на вимоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-21 15:20:58