Україна і світ

Сікорський про 100 тактичних ядерних боєголовок у Калінінградській області

РФ потенційно може тримати у Калінінградській області близько 100 тактичних ядерних боєголовок.

Таке припущення на конференції з відбудови України у Берліні зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

– За 250 км на північ від Варшави – Калінінградська область, російський ексклав, з місцем для зберігання – за нашими оцінками – десь 100 тактичних ядерних боєголовок. За 250 км на схід – Білорусь, де росіяни і білоруси влаштували напад на кордон ЄС, кордон Шенгенської зони, – розповів Сікорський, як російська загроза виглядає з Варшави, акцентуючи на тому, що вона ближче, ніж може здаватися.

Ядерна зброя РФ

Крім того, Сікорський нагадав, що іноді ракети, які РФ випускає по Україні, залітають на територію Польщі, а інколи й падають на території Польщі.

Зараз дивляться

– Одна така ракета впала за 10 км від мого дому у Західній Польщі, за 250 км звідси… Тож ця небезпека ближче, ніж комусь може здаватися, – зазначив він.

Від сусідів Росії ще навесні 2022 року лунали заяви, що Кремль вже тримає у Балтії ядерну зброю.

У квітні Сікорський казав, що не бачить причин для занепокоєння щодо можливості застосування РФ ядерної зброї в Україні.

Нагадаємо, що 21 травня Міноборони РФ розпочало проведення першого етапу навчань із застосування нестратегічної ядерної зброї у відповідь на нібито “провокаційні заяви та погрози” деяких західних офіційних осіб на адресу РФ. Зі свого боку президент України Володимир Зеленський заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін не застосує ядерну зброю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-11 16:06:45