Україна і світ

Сік з малини на зиму: як приготувати корисний напій

А ви чули про сік з малини на зиму? Це чудово заготівля, яку можна легко і просто приготувати в домашніх умовах!

Про користь та протипоказання малини та як зробити сік з малини на зиму – читайте в матеріалі.

Малина є однією з найпопулярніших ягід завдяки своєму чудовому смаку та багатому складу. Вона містить вітаміни А, В1, В2, В9, С, РР, а також бета-ситостерин, який має виражені протисклеротичні властивості.

Ягоди малини також багаті мінеральними речовинами та мікроелементами, такими як залізо, кальцій, цинк, мідь, магній, кобальт і калій.

Але варто зазначити, що малина може бути шкідливою при надмірному вживанні або наявності певних захворювань. Наприклад, не можна вживати ці ягоди при гастриті, виразці шлунка та подагрі.

Сік з малини на зиму: рецепт

Приготовлений за цим рецептом сік з малини виходить дуже смачний та насичений. За бажанням його можна розводити холодною кип’яченою водою.

Інгредієнти:

  • малина – 3 кг
  • цукор – 3 кг
  • лимонна кислота – 2 ч. л.

Сік з малини: як зробити на зиму покроково:

  1. Підготовлену малину переложіть в емальований чи скляний посуд, накрийте кришкою чи кухонним рушником і помістить холодильник на 2, щоб вона пустила сік.
  2. Використовуйте друшляк та марлю, щоб віджати малиновий сік.
  3. Перелийте сік у каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння та проваріть близько 7 хвилин. Для аромату можна додати трохи кориці чи ванілі.
  4. Гарячим малиновим соком заповніть стерилізовані банки та закатайте. Банки з напоєм переверніть догори дном на підлозі, укутайте чимось теплим і дайте повністю охолонути. Потім перенесіть на зберігання у комору чи льох.

Малиновий сік – це не лише корисний та смачний продукт, але й чудова основа для багатьох напоїв та страв. Його насичений смак і аромат додають особливого шарму різноманітним кулінарним витворам. Наприклад, на основі цієї заготівлі можна приготувати кисіль, компот, лимонад, желе і навіть соус.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 15:33:36