Україна і світ

що відомо про ліквідацію екснардепа та зрадника України

Тіло колишнього парламентаря Верховної Ради України Іллі Киви, звинуваченого у держзраді та ще низці злочинів, було знайдено у російському Підмосков’ї.

Деталей про смерть колаборанта наразі не так багато. За попередньою інформацією, яку Факти ICTV отримали від власних джерел, за ліквідацією Киви стоїть Служба безпеки України.

Факти ICTV намагались зібрати усю відомі дані про смерть держзрадника та екснардепа Ради Іллі Киви – читайте про це у матеріалі.

Зараз дивляться

Що пишуть росЗМІ щодо ліквідації Киви

У російських ЗМІ спочатку повідомляли, що тіло екснардепа знайшли у місті Одинцово Московської області.

– Був знайдений мертвим відомий український політик Ілля Кива. Тіло колишнього депутата Верховної Ради виявили у котеджному селищі… На місці вже працюють поліцейські, – зазначається у повідомленні.

Згодом російська преса із посиланням на екстрені служби повідомили, що Киву знайшли в селищі Супонево Одинцовського району.

Проросійський Telegram-канал Mash писав, що “закривавлене тіло Іллі Киви виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю Величъ Country Club у селі Супонево”.

Зазначений клуб дійсно розташований в Московській області, на захід від Москви.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Інший російський телеканал із посиланням на правоохоронців повідомив, що колишній політик начебто мав різану рану на правій скроні і гематому на лівій частині обличчя.

За даними джерела каналу, смерть Киви настала близько 15:00. Попередньо, Кива помер за десять хвилин до того, як його виявили співробітники прилеглого готелю і викликали екстрені служби.

Слідком Росії повідомив, що порушив кримінальну справу щодо вбивства Киви.

У Слідчому комітеті РФ додали відомостей щодо ліквідації Киви. За їх даними, увечері 6 грудня на території парку одного з котеджних містечок у селі Супонєво Одинцовського міського округу “невідомий зробив у потерпілого постріли з невстановленої зброї”.

– Від поранень чоловік помер на місці. Встановлено особу вбитого – це ексдепутат Верховної Ради України Ілля Кива, – йдеться у повідомленні.

Також у Слідкомі РФ заявили, що відпрацьовуються різні версії події.

Що кажуть в Україні про Киву

Після отриманої інформації про те, що за ліквідацією Киви знаходиться спецоперація СБУ, смерть зрадника підтвердили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

– Можемо підтвердити, що Кива – всьо. І така доля буде в інших зрадників України та посіпак путінського режиму, – сказав представник ГУР МО Андрій Юсов в Ефірі національного телемарафону.

Джерела Фактів ICTV повідомили, що при ліквідації зрадника була застосована стрілецька зброя. Це контрастує із повідомленням про те, що на тілі Киви були знайдені різані рани, як про це писали росЗМІ.

Своєю чергою радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк коментуючи смерть Киви заявив, що зрадник та колишній нардеп не мав жодної цінності для України, а був персонажем для мемів.

– Зрадники повинні розуміти, що ця війна інакше розставляє акценти та сховатися не вдасться. У будь-якому випадку ця війна у фіналі для кожного з них матиме свою ціну, – заявив Подоляк.

Радник ОПУ закликав дочекатися офіційного підтвердження інформації про загибель колишнього українського парламентаря.

Подоляк також допустив, що смерть Киви могла бути пов’язана із звичайною сваркою, яка переросла у різанину за участі екснардепа.

Подоляк наголосив, що Росія занадто кримінальна країна і те, що РФ почала повномасштабну війну різко криміналізувало внутрішню ситуацію в країні.

Що у підсумку

Зазначимо, що Telegram-канал, який вів Ілля Кива, не оновлюється з ранку 6 грудня. В останньому повідомленні колишній нардеп погрожував президенту України Володимиру Зеленському та поширював чергову російську дезінформацію.

Загалом, спираючись на наявну наразі інформацію, Ілля Кива, судячи з усього, дійсно був ліквідований.

Наразі залишається невідомим, чи дійсно була застосована вогнепальна зброя, чи, як пишуть російські ЗМІ, до ліквідації держзрадника України була застосована холодна зброя.

Також достеменно залишається невідомим хто саме стоїть за вбивством колишнього політика.

Разом із тим, в Україні на ліквідацію зрадника Киву відреагували з гумором. Після перших повідомлень про смерть екснардепа соцмережі заполонили меми про Киву, враховуючи скандали із Кивою у минулому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-06 22:19:42