Україна і світ

Що робити, якщо тягне з’їсти щось не дуже корисне – поради лікаря

Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, які продукти можуть врятувати нас від бажання покласти до рота щось не дуже корисне, що відчутно заважає схудненню.

– Практично кожним із нас періодично опановує прямо таки невгамовне бажання з’їсти щось не дуже корисне. Наприклад, жирний смажений біляш або шматок торта з великою кількістю крему, – каже Людмила Сердюк.

Дефіцит мікроелементів

За словами медика, подібні харчові примхи – своєрідний сигнал організму про дефіцит тих чи інших мікроелементів.

Зараз дивляться

Жирне

Так, якщо тягне на щось жирне, це свідчить про брак кальцію. І перш ніж усе накидатися на підсмажені для більшої жирності сосиски, змусьте себе з’їсти порцію сиру, посипаного кунжутом, та броколі з невеликою скибочкою сиру.

Солодке

Якщо виникло гостре бажання поласувати солодким, тобто простими вуглеводами, типу шоколадних цукерок, це свідчить про дефіцит магнію. Перебити потяг допоможуть порція гречки (ті ж вуглеводи, але складні, тобто корисні), або жменя горіхів, або чашка винограду.

Солоне

Про брак хлоридів говорить бажання з’їсти щось гостро солоне. Приборкати порив допоможе склянка молока, порція горіхів або шматок риби, бажано не оселедця.

Смажене

Що ж стосується спокуси з’їсти щось жирне, то в наявності очевидний дефіцит вуглеводів, заповнити який допоможуть фрукти: яблука, апельсини, мандарини або банан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 14:26:10