Україна і світ

Що робити, якщо примерз ручник: ефективні методи

В Україні вже вирує справжня зима. Тож настав час дбати не лише про теплий одяг і взуття, а й про те, як ваша машина переживе ці морози. Питання стосується і загального стану авто в холодний період, і швидкості підготування до поїздки зранку.

Наприклад, часто доводиться не тільки прибирати великий шар снігу з даху та вікон, а й розморожувати ручник. Примерз ручник: що робити та як швидко відновити його робочий стан – читайте в матеріалі.

Примерз ручник: наслідки

Примерзання ручника може унеможливити рух з місця через примерзання гальмівних колодок до дисків, спричинене низькими температурами. Важливо розрізняти моменти примерзання й заклинювання колодок, оскільки останнє може статися у будь-який час року.

Зараз дивляться

Що робити, якщо замерз ручник: надійні способи

  1. Використовуйте розморожувач. Це справді найнадійніший спосіб. У цей розчин виробники додають спеціальні компоненти, які дають змогу розморозити замки та інші частини машини. Тому краще вже зараз купити цю помічну річ і кинути її у багажник.
  2. Використовуйте рідину зі спиртом. Наприклад, часто автомобілісти возять із собою парфуми. Також можна нанести на колодки спирт або інші рідини та деякий час зачекати.
  3. Гаряча вода. Просто візьміть гарячу воду та трішки обдайте нею елементи машини. Після того, як колодки відійдуть, одразу починайте рух. Для якісного обсушування облитих частин авто використовуйте гальмівну педаль. Коли будете гальмувати, нагріватимуться колодки, волога швидко випарується і ви зможете нормально їздити.
  4. Скористайтеся будівельним феном. Звісно, його з собою в машині возять не всі, але цей прилад часто виручає в таких ситуаціях. Окрім фена вам ще потрібно буде подбати про наявність розетки поблизу.
  5. Якщо машина наглухо нерухома замерзлими колодками, пробуйте зрушити їх із місця рукояткою гальма стоянки. Два-три рази затисніть ручник до відмови, потім відпустіть. Якщо вийде вибити лід з системи, то важіль буде ходити без опору. Можна продовжувати рух.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 17:32:18