Україна і світ

Що робити працевлаштованим українським чоловікам у Німеччині – пояснення Шольца

У Німеччині можуть залишатися українці, які мають посвідку на проживання та роботу. Якщо ж громадяни України ще не працевлаштовані, то мають це зробити, бо це веде до безпеки проживання в країні.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє видання RND.

Українці можуть залишатися у Німеччині

За словами Олафа Шольца, українці з посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатися в Німеччині, попри прагнення держави повертати громадян, які залишаються зараз за кордоном, для участі у війні проти Росії.

Зараз дивляться

– Правова ситуація така, що проживання тут не ставиться під сумнів. Працевлаштування веде до безпеки проживання, – стверджує канцлер Німеччини.

Олаф Шольц закликав українців у Німеччині працевлаштовуватися. Він сподівається, що якомога більше громадян почнуть працювати.

– Варто сказати, що багато хто вже це робить, але є ще кілька сотень тисяч тих, хто терміново потрібен на ринку праці. У Німеччині кожен, хто тут працює і не залазить у борги, я майже впевнений, що зможе тут залишитися, – сказав він.

Рішення України більше не видавати паспорти військовозобов’язаним українцям за кордоном у посольствах і консульствах не впливає на їхнє право залишатися в Німеччині, зазначив Олаф Шольц.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-12 01:10:55