Україна і світ

Сейм Литви схвалив пропозицію продовжити національні санкції проти росії і білорусі

Сейм Литви схвалив пропозицію продовжити ще на рік національні санкції проти російських і білоруських громадян, а також посилити перевірку в’їжджаючих у країну білорусів.

Про це йдеться на сайті литовського сейму.

«Агресія триває, гинуть і вбивають мирних жителів, атакують цивільну інфраструктуру, а тому у відповідь на війну, що триває, а також на те, що ці дії, безумовно, мають драматичний вплив не лише на безпеку України, а й на європейську безпеку та нашу безпеку, ми представляємо цей законопроєкт», — заявив заступник міністра закордонних справ Литви Джон Сурвіла.

Проєкт пропонує продовжтии обмеження до 2 травня 2025 року, а також посилити перевірку білоруських громадян, які перетинають литовський кордон за шенгенською візою, що передбачає додаткове оцінювання і перевірку на предмет потенційних ризиків. Подібна процедура вже діє для громадян росії.

Законопроєктом також пропонується уточнити застосування національних санкцій до юридичних осіб. Зокрема, пропонується передбачити обмеження для російських бізнесменів, незалежно від того, мають вони дозвіл на тимчасове або постійне проживання в Литві.

Проєкт також має на меті обмежити права юридичних осіб на придбання нерухомості після оцінки того, чи є громадянин росії бенефіціаром конкретної юридичної особи.

Зазначається, що проєкт був схвалений консенсусом після подання. Тепер це питання обговорюватимуть у комітетах сейму з національної безпеки й оборони та закордонних справ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, США ввели нові санкції проти росії.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-12 16:09:05