Україна і світ

СБУ затримала агента ГРУ, який готував удар росіян по ППО на Запоріжжі

Агент Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ) намагався виявити і передати ворогу координати зенітно-ракетних комплексів ППО на території Запорізької області. Його викрили та затримали співробітники СБУ.

Що відомо про агента російської розвідки у Запоріжжі

За даними СБУ, зрадник відстежував основні маршрути пересування та орієнтовну кількість військової техніки ЗСУ

Цю інформацію окупаційні війська хотіли використати для планування ракетно-дронових ударів по регіону і підготовки бойових операцій на Запорізькому напрямку.
Російський агент постійно був на зв’язку з кадровим співробітником 316 розвідцентру ГРУ, що дислокується у тимчасово окупованому Севастополі. А далі той напряму доповідав керівництву воєнної розвідки.

Зараз дивляться

Проте співробітники СБУ зірвала плани країни-агресора і затримала фігуранта на гарячому – коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

На підставі зібраних доказів затриманому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), за якою йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі підозрюваний під вартою.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 855-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-27 10:39:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин