Україна і світ

Санкції проти Росії – Британія почала перевірку ефективності

Велика Британія заявила про початок розслідування ефективності санкцій, які Лондон запровадив проти Росії з початку повномасштабної війни з Україною.

Про це повідомляється на сайті британського парламенту.

Так, парламентський комітет розгляне роботу зі здійснення фінансових санкцій, а також спробує оцінити можливість конфіскації заморожених російських активів.

Зараз дивляться

— Через два роки після огидного вторгнення Путіна в Україну, Росія все ще вкладає десятки мільярдів у свій оборонний бюджет, що ставить питання – чи приносять фінансові санкції Заходу бажаний ефект? – заявила голова спеціального комітету казначейства Харрієтт Болдуін.

Вона вказала, що союзники України мають виявити всі прогалини, через які Москві все ще вдається оминути міжнародні заборони.

Обхід Росією британських санкцій

22 лютого британський телеканал Sky News опублікував матеріал, згідно з яким лондонські компанії експортують обладнання та техніку на сотні мільйонів фунтів стерлінгів, майже напевно потрапляючи до Росії, тим самим підриваючи офіційний режим санкцій та зміцнюючи військову машину Володимира Путіна.

Йдеться про товари, у тому числі про безпілотне обладнання, оптичні прилади та важку техніку, які відправляються до країн Кавказу та Центральної Азії, включаючи Киргизстан, Вірменію, Узбекистан та інші, звідки, як передбачається, вони будуть переправлені до Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-02 00:36:17