Україна і світ

росія не здатна проводити декілька масштабних наступальних операцій одночасно — Вадим Скібіцький

Ілюстративне фото. Окупанти у Мелітополі

Через брак сил та засобів у армії російська федерація однозначно не може проводити стратегічний наступ на двох напрямках.

Про це заявив представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький в інтерв’ю «Інтерфакс-України».

За його словами, до початку війни у рф були визначені мінімум два стратегічні напрямки. Це південно-західний стратегічний напрямок — міста, де зараз йдуть активні бойові дії. І західний стратегічний напрямок — це Харків, Суми, Чернігів, Київщина.

«На сьогоднішній день росія продовжує стратегічну операцію тільки на одному напрямку. В неї немає ні військ, ні сил, ні засобів, щоб проводити потужну наступальну операцію на західному стратегічному напрямку. Резерву стратегічного зараз немає у рф, вони намагаються його створити. Все, що створювалося, відразу заводилося на нашу територію. 18-та армія, 25-та армія, 3-й армійський корпус — вони всі воюють, резерву немає», — наголосив Вадим Скібіцький.

Наразі основні зусилля росіян зараз зосереджені на Авдіївці, Куп’янську, Лимані. Тому що задача, яка стоїть перед ними — вихід на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей. Також, за словами представника ГУР, ворог намагається утримати захоплені території.

«А утримання — це, значить, активна оборона або відкинути нас на ті позиції, з чого м починали наші наступальні дії. І тут ми тоді розуміємо, наскільки важливо для нас мати резерви, наскільки важливо мати підтримку наших партнерів, розвивати своє виробництво. Тому що цей характер дій рф з гучною назвою «наступи» передбачає затяжну війну. Війну на виснаження. І це противник зараз нам намагається нав’язати, жертвуючи величезною кількістю своїх людей», — наголосив Вадим Скібіцький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, у ГУР розповіли скільки російських військових перебувають в Україні та поблизу кордонів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-21 15:55:27