Україна і світ

Російські спецслужби можуть вчинити теракт у Москві, щоб звинуватити Україну – Коваленко

Служба безпеки України та Центр протидії дезінформації попереджають, що росіяни можуть готувати спецоперацію із цивільними жертвами, зокрема у Курській області, щоб звинуватити Україну у воєнних злочинах і очорнити перед світом. Саме тому ворог проводить інформаційні вкиди проти наших Сил оборони.

Про це в ефірі Єдиних нових заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Росіяни планують сценарій з жертвами цивільних

За його словами, доказів у окупантів проти Сил оборони України жодних не може бути, оскільки наші військові не порушують законів і звичаїв війни. А чинити злочини під “чужим прапором” – це традиція росіян.

Зараз дивляться

– Це традиція російської армії у XX ст. Дуже часто вони це робили, зокрема на Донбасі. Так, з 2014 року вони часто переодягалися у форму українських військових і здійснювали злочини проти цивільних. Зараз їхня мета звинуватити Україну у воєнних злочинах… Але доказів жодних у них немає, оскільки Сили оборони діють не так, як ворог діяв на окупованій території України, – наголосив Андрій Коваленко.

Росіяни планують сценарій з цивільними жертвами в Курській області, зокрема є загроза для тих, хто лишився у Суджі.

– Це виключно російська зброя, артилерія, яку вони можуть застосувати по Суджі, по цивільних. А відповідальність намагатимуться покласти на України. Тому важливо, щоб жителі Суджі виходили у безпечні зони – Україна готова надати безпечне розміщення для всіх людей, які знаходяться на тій території і бажають вийти, – зауважив Андрій Коваленко.

За його словами, маркерами, які вказуватимуть на підготовку якихось провокацій, може бути раптова концентрація російських військ – це сили спеціальних операцій РФ або ж ГРУ. Також росіяни можуть залучити найманців-іноземців. На Курщині помітили темношкірих людей в російській формі, які навіть здалися в полон, розповів керівник ЦПД.

Можливий теракт у Москві

Це одним маркером може бути Москва. Андрій Коваленко нагадав про теракт у Крокусі, який за різною інформацією здійснила ФСБ. Але в Росії заявили про причетність гілки іракського ІДІЛу. А тепер раптово почати шукати український слід.

– Чому це велика загроза для москвичів? По-перше, росіяни не знаходять підтвердження воєнних злочинів в Курській області зі сторони України. Відповідно для того, щоб змістити увагу Заходу, Росія може вдатися до дуже різних насильницьких дій, зокрема до теракту в Москві, щоб звинуватити Україну… Повірте, вони готові на все, і історія Росії довела, що підривати будинки з їхніми громадянами – не проблема, – сказав Андрій Коваленко.

За його словами, зараз розігрується дуже велика карта для Путіна, який виглядає жалюгідно для окремих росіян, так само як і спецпідрозділ Кадирова Ахмат.


Війна в Україні, Курськ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 23:10:09