Україна і світ

Роберт Фіцо заявив, що Словаччина підтримує вступ України до ЄС

Фото: Урядовий портал

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Братислава підтримує прагнення Києва якнайшвидше стати членом Європейського Союзу.

Про це він сказав під час спільної пресконференції у Словаччині з главою українського уряду Денисом Шмигалем.

Словаччина підтримує вступ України до ЄС

За його словами, Словаччина підтримує амбіції України стати членом Євросоюзу. Він також наголосив, що це не спекуляція, а абсолютна підтримка.

Зараз дивляться

— Ми не та країна, яка створюватиме вам перешкоди на вашому шляху (до ЄС, – Ред.). Навпаки – ми хочемо допомогти, поділитися з вами своїм досвідом, який стосується перемовин щодо вступу, – заявив Фіцо.

Він зауважив, що Словаччина бажає Україні якнайшвидше приєднатися до Євросоюзу, оскільки це є “гарантією для перспектив і мирного розвитку вашої країни”. Фіцо також сказав, що Братислава у цьому прагненні “тримає кулаки” за Київ.

Крім того словацький прем’єр повідомив, що країна має намір взяти участь у Саміті миру, що відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Напередодні, 10 квітня, уряд Швейцарії офіційно анонсував проведення Саміту миру, щоб консолідувати глобальну підтримку Формули миру президента Володимира Зеленського, яка має на меті покласти край війні Росії проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-11 17:06:16