Україна і світ

Rheinmetall вже виробляє артилерійські снаряди для України – Шмигаль

Німецький машинобудівний та зброєбудівний концерн Rheinmetall вже розпочав виготовлення артилерійських боєприпасів для України та отримує нові замовлення.

Про це заявив український глава уряду під час засідання Кабінету міністрів від 5 грудня.

Прем’єр-міністр відзначив розвиток оборонно-промислового комплексу України та наголосив, що під час свого візиту до Берліна у жовтні, разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, був даний старт “співпраці українського ОПК та німецького збройного концерну Rheinmetall”.

Зараз дивляться

– Підприємство вже виробляє для України артилерійські снаряди та отримує на них нові замовлення. У найближчій перспективі плануємо запуск виробництва бронетехніки на українській території, – сказав чиновник.

Глава уряду наголосив, що це “флагманський проєкт єднання сил України та європейських зброярів для досягнення справедливого миру та нашої спільної безпеки”.

Прем’єр-міністр додав, що в майбутньому будуть робитись ставки на трансферт технологій, інвестиції в конструкторські розробки, нові виробництва та Military Tech.

Німецька компанія Rheinmetall допомагає Україні із виготовленням зброї одразу у кількох проєктах. Серед них, зокрема, поставки БМП Marder, виготовлення мінометних боєприпасів, снарядів для артилерії різного калібру та іншої військової техніки.

Примітно, що напередодні, 4 грудня, Rheinmetall отримали замовлення на виготовлення артилерійських боєприпасів для України на €142 млн.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Урядовий портал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 17:43:59