Україна і світ

РФ перекинула до Курської області підрозділи з району Часового Яру – ISW

Фото: Факти ICTV

Військове командування РФ передислокувало деякі підрозділи з напрямку Часів Яр Донецької області до Курської області, щоб зупинити операцію Збройних сил України.  

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Росія передислокувала підрозділи з Часового Яру до Курської області

Експерти ISW зазначаються, що 20 серпня російський військовий блогер заявив, що на півдні Руської Конопельки (на схід від Суджі) по бронемашині ЗСУ вдарили військові російської 11-ї повітряно-десантної бригади, яка діяла поблизу Часового Яру наприкінці липня цього року. 

Зараз дивляться

Експерти Інституту вивчення війни припустили, що це може свідчити про передислокування частини 11-ї бригади, що призначена для заміни або посилення передових підрозділів.

Натомість російські підрозділи, які беруть участь у бойових діях на фронті, не переміщали.

Чи вплине переміщення бригад на наступальні операції РФ в Україні

В Інституті вивчення війни раніше зазначали, що такі передислокації можуть вплинути на темпи наступальних операцій ЗС РФ.

Однак, аби побачити вплив передислокацій на російські операції в Донецькій області, ймовірно, знадобиться кілька тижнів. 

Аналітики ISW припускають, що військове командування РФ не хоче виводити підрозділи, які беруть участь у бойових діях, з більш пріоритетних секторів Донецької області. Зокрема, через побоювання, що це може призвести до подальшого сповільнення темпів російських операцій на цих напрямках. 

За даними російських джерел, командування російської армії передислокувало до Курської області частини 30-го мотострілецького полку (72-га мотострілецька дивізія, 22-й армійський корпус, Ленінградський військовий округ). Станом на середину липня цей полк діяв на півночі Харківської області. 

Крім того, в ISW розповіли, що один  з українських військових оглядачів стверджував, що в Курській області діє невизначений підрозділ четвертої танкової дивізії (Перша гвардійська танкова армія, Московський військовий округ).

Проте цей підрозділ, ймовірно, діяв у цьому районі ще до початку операції ЗСУ в Курській області. 

Нові просування ЗСУ в Курській області 

За даними Інституту вивчення війни, українські військові продовжують завдавати ударів по російських понтонних мостах і понтонній інженерній техніці на захід від нинішньої лінії зіткнення в Курській області через річку Сейм у Глушковському районі. 

Опубліковані 20 серпня кадри з геолокаціями демонструють, як  українські дрони завдають ударів по ворожій техніці, що перевозить понтони на базу біля річки Сейм.  

Крім того, супутникові знімки свідчать про те, що станом на 19 серпня, Збройні сили України знищили щонайменше один понтонний міст через Сейм, який 17 серпня ще був цілий.

Куди просунулися ЗСУ в Курській області

Водночас деякі російські блогери стверджували, що українські військові захопили селище Вишнівка на південний захід від Коренево та за 14 км від міжнародного кордону.

Такі твердження узгоджуються зі звітом оборонного відомства РФ від 19 серпня, в якому мовчазно визнається просування ЗСУ біля Вишнівки. 

Оприлюднені 19 серпня знімки з геолокаціями свідчать про те, що українські військові просунулися на захід уздовж траси 38К-030 у східній частині Коренево, а також полями на північний схід від цього населеного пункту. 

За інформацією російських військових блогерів, ЗСУ продовжують механізовані атаки на околиці Кореневого. Натомість російські армійці завдають артилерійських і повітряних ударів для стримування просування ЗСУ. 

Крім того, зазначається, що українські війська  просунулися в лісистій місцевості на північ від Руського-Порічного (на північний схід від Суджі і за 20 км від міжнародного кордону).

Це узгоджується з картами, опублікованими російськими військовими блогерами, на яких зображено просування українських військ уздовж усієї території, прилеглої до населених пунктів, що входять до складу району Руського-Порічного. 

Водночас відомий прокремлівський блогер заявив, що ЗСУ також просунулися до західної околиці Руської Конопельки на схід від Суджі. 

Тим часом оприлюднені 20 серпня кадри показують, як українські військові буксирують захоплений російський танк Т-90М уздовж дороги Снагость-Любимівка. Таким чином, це свідчить про те, що ЗСУ продовжують діяти в межах заявленої межі свого просування у Курській області.

Нагадаємо, що нещодавно авіація ЗСУ вдарила по підземному пункту управління РФ у Курській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Командувач Повітряних сил ЗСУ зазначив, що авіація Повітряних сил ЗСУ щодня завдає ударів по об’єктах російських загарбників на Курському напрямку. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 09:25:56