Україна і світ

Путін хоче нас знищити: Зеленський закликав розпочати переговори по вступу в ЄС та запросити Україну в НАТО

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський закликав ЄС у червні почати переговори про членство України. Крім того, він зазначив, що НАТО має запросити нашу державу до Північноатлантичного союзу.

– Критично важливо для європейської єдності підтвердити, що Євросоюз не боїться самого себе і що НАТО не боїться власних правил: кожна демократична нація в Європі, яка поділяє та захищає спільні цінності Європи й євроатлантичного простору, заслуговує бути членом ЄС і Північноатлантичного альянсу, – сказав він на спільному виступі з президентами Литви Ґітанасом Науседою та Польщі Анджеєм Дудою на саміті Тримор’я у Вільнюсі 11 квітня.

Початок переговорів щодо членства України

Зеленський зауважив, що червень – це час, коли правильно буде почати фактичні перемови про вступ України в Євросоюз.

– Європі потрібен цей сигнал її власної сили, щоб у Путіна не було спокуси подумати, нібито Європа виявляє слабкість, – додав він.

Зараз дивляться

Зеленський закликав запросити Україну до НАТО

Президент також згадав про важливість запрошення України до вступу в Північноатлантичний союз.

За словами Зеленського, Путін не зважає на дії Заходу при підготовці своїх кроків та будує власний графік ескалації настільки, наскільки може.

– Путін хоче знищити нас, знищити Україну, а потім підкорити всіх сусідів Росії. Наша безпека просто не має альтернативи. Тому немає реальних альтернатив і запрошенню України до НАТО. Потрібне запрошення до організації північно-атлантичного договору. Всі наші люди і воїни заслуговують на це, – додав він.

Голова держави зазначив, що запрошення України до НАТО “реальне вже цього року”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-11 19:04:46