Україна і світ

Продюсерка фільму 20 днів у Маріуполі Василиса Степаненко розповіла про Оскар та погрози від росіян

Продюсерка фільму 20 днів у Маріуполі Василиса Степаненко розповіла, де зберігається статуетка Оскара та як команді вдалося виїхати з окупованого міста.

Де зберігається статуетка Оскара за фільм 20 днів у Маріуполі

Степаненко зізналась, що нагороду Американської кіноакадемії зберігає в себе режисер стрічки Мстислав Чернов. Однак продюсерка сподівається, що колись Оскар все ж таки опиниться в Маріуполі.

– Статуетка в Мстислава, адже він режисер. Він її оберігає тепер. Але тут статуетка не найголовніше. Найголовніше – що нас почули і чують. Я дуже сподіваюся, що ця статуетка опиниться в Маріуполі. Я дуже сподіваюся, що так і буде, тому що це для Маріуполя, це для України і для всіх нас, – сказала Василиса.

Степаненко про виїзд з Маріуполя та погрози від росіян

За словами Василиси, вона досі не вірить, що всі відзняті матеріали їй та команді вдалося вивезти через 15 російських блокпостів.

Зараз дивляться

Знімальна група фільму 20 днів у Маріуполі виїхала з окупованого міста разом з поліцейським Володимиром Нікуліним та його родиною на автівці.

– Коли ми їхали, намагалися приховати всі ці картки. Я ховала картки в кишені, в одяг. Донька Володимира ховала все до себе в одяг. Ми думали, що жінок не будуть так сильно перевіряти, як чоловіків. На той момент в мене була картка парамедикині Тайри. Її я взагалі в тампон заховала. Я не знала, що на цій картці, але розуміла, що це надважливо вивезти. На картці були свідчення Тайри. Я досі не можу повірити в те, що ми вижили. Я досі не можу повірити, що нам вдалося вивезти ці матеріали через 15 російських блокпостів і що нам вдалося зробити цей фільм і показати його, – сказала продюсерка.

Після виходу фільму 20 днів у Маріуполі Василиса почала отримувати погрози від росіян. Та Степаненко зізналась, що не реагує на них.

– Іноді таке бувало, особливо на початку. Я, звісно, на це не реагую. Я не хвилююся, бо я знаю, що ми показуємо правду. Мені немає чого приховувати та чого боятися, – додала продюсерка.

Нагадаємо, що фільм Мстислава Чернова 20 днів у Маріуполі виграв Оскар у категорії Найкращий документальний фільм.

Фото: Василиса Степаненко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-14 15:00:18