Суспільне мовлення

Продали майже 30 млн акаунтів. У Львові викрили хакерське угрупування

У Львові викрили хакерське угрупування, яке зламувало облікові записи користувачів з України та ЄС, отримуючи доступ до персональних даних. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

Хакери “зламали” майже 30 мільйонів активних акаунтів користувачів. Отримані персональні дані вони продавали через анонімну платформу “Даркнет”, а гроші отримували на заборонені в нашій державі електронні платіжні системи.

“За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і одержали “прибуток” у розмірі майже 14 млн грн. Їхніми “оптовими клієнтами” були прокремлівські пропагандисти. Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових “новин” з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомили в СБУ, до складу хакерського угрупування входило кілька львів’ян. Комп’ютери, які вони використовували для незаконних дій, були у їхніх помешканнях. Під час обшуків знайшли: жорсткі магнітні диски з персональними даними громадян, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та флеш-накопичувачі з доказами незаконної діяльності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі організатору повідомили про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Слідчо-оперативні дії тривають.

У Львові засудили командира взводу так званої “народної міліції ЛНР”


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин