Україна і світ

Проїзд у Києві може подорожчати – що відомо

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА заявили, що не можуть розвивати послуги з перевезень у столиці через збитковість комунальних підприємств-перевізників.

Про це в ефірі телеканалу Київ сказав директор цього департаменту Руслан Кандибор.

— Де ще такий дешевий проїзд, як у Києві? 6,50 грн. Може вже пора замислитися і депутатському корпусу, і всій громадськості про підняття ціни за проїзд. Я вже буду говорити, що треба. Як нам розвивати цей громадський транспорт, якщо він сьогодні збитковий? Він на 300% дотаційний, – сказав він.

За його словами, для розвитку громадського транспорту треба підіймати тарифи. Кандибор додав, що тоді “зовсім інший буде транспорт”.

З 16 травня у Києві відновили плату за проїзд у метро та наземному комунальному транспорті. Нагадаємо, у перші дні повномасштабного вторгнення у столиці призупинили роботу наземного транспорту. З часом його поступово відновили, але проїзд був безоплатним.

Після поновлення плати – тариф залишався на рівні 8 грн за разову поїздку. Натомість у деяких приватних перевізників тарифи зросли. Детальніше про вартість проїзду у комунальному транспорті Києва, ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Джерело: Київ 24

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-25 14:17:54