Львівський портал

Прикордоння Харківщини, куди зайшли окупанти, ЗСУ взяли під бойовий контроль, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові зуміли взяти під «бойовий контроль» ту територію на півночі Харківщини, куди зайшли окупанти. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні 24 травня.

«Провів у Харкові безпекову нараду, були доповіді військових, керівників спеціальних служб, обласної та міської влад. Зараз нашим воїнам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. І я дякую кожному підрозділу, який забезпечує необхідні результати у знищенні окупанта», – відзначив глава держави.

Також із військовими визначили подальші завдання на цій частині фронту, враховуючи інформацію, отриману від розвідок.

Зазначимо, напередодні Генштаб заявив, що наступ російських окупантів на півночі Харківщини вдалось зупинити, Сили оборони натомість перейшли до контрнаступальних дій. Втім рашисти почали тероризувати Вовчанськ авіабомбами.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський говорив, що війська РФ понесли значні втрати на прикордонні Харківщини і зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ. У районі Липців вони вже перейшли до оборони.

Передісторія

Наступ на північ Харківщини російські окупанти почали 10 травня. Через два дні їм вдалось захопити Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

З 13 травня почались бої за Вовчанськ, згодом ЗСУ потіснили рашистів і почали зачистку північної околиці міста. Наступного дня нашим військовим довелось змінити позиції у районі Лук’янців, бо росіяни почали інтенсивно скидати КАБи.

Зрештою ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати, станом на 20 травня Сили оборони України контролюють 60% міста, лінія фронту проходить фактично по річці Вовча.

Втім війська РФ, штурмуючи Вовчанськ, просто засипають його авіабомбами. Наші військові кажуть, що місто перетворилось на руїни фактично за п’ять днів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-25 10:03:42