Україна і світ

Президент Австрії: 2024 рік буде вирішальним для України, потрібна наша повна підтримка

2024 рік буде вирішальним для України, яка все ще протистоїть жахливій агресивній війні росії.

Як повідомляє АрміяInform, про це заявив президент Австрії Александр ван дер Беллен на урочистому прийнятті для дипломатичного корпусу у Відні.

«У 2024 році Україна потребує нашої повної підтримки. Наші українські друзі захищають не лише свою країну, вони, зрештою, захищають нашу свободу, наш спосіб життя і наші цінності», — сказав Александр ван дер Беллен.

Він наголосив, що Австрія, як ніколи, непохитно підтримує Україну, як політично, так і через двосторонню фінансову та гуманітарну допомогу.

«Важко усвідомити, що ця війна все ще ведеться Росією посеред Європи, майже два роки по тому, безперервно і з дедалі більшою жорстокістю — жахливі атаки на цивільну інфраструктуру є жахливим доказом цього», — сказав австрійський президент.

За словами Александра ван дер Беллена, геополітичні наслідки цієї війни виходять далеко за межі Європи.

«Ми є свідками геополітичної реорганізації світового порядку. Ми бачимо негативний вплив на продовольство та енергетику для всіх наших країн по всьому світу. Як Європейський Союз, ми довели, що нам вдається відповідати на ці виклики єдиним голосом, і ми повинні продовжувати це робити», — підкреслив він.

Президент Австрії також відзначив, що рішення про початок переговорів з Україною про вступ до ЄС є величезним кроком вперед.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-01-17 15:28:54