Суспільне мовлення

Працюють при свічках та з генераторами. Репортаж зі Львова без електроенергії

У середу, 23 листопада, по Львівщині завдали ракетного удару. Дві російські ракети влучили по електропідстанції. Через це Львів залишився без електропостачання, також зникло світло і в Яворівському та Червоноградському районах.

Понад 1,5 мільйона людей залишилися без електроенергії.

“Було два влучання по підстанції “Укренерго”. На даний час більше півтора мільйона людей залишилися без світла. На щастя, інформації про постраждалих людей немає. Я надіюся, що пошкодження ми зможемо відновити”, — повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Після обстрілів увесь електротранспорт у Львові зупинився, а 70% світлофорів не працювало.

Трамваї зупинилися через відсутність струму. Суспільне Львів

“Звичайно, складніше, коли повітряна тривога і коли немає світла, і немає електротранспорту. Це дуже незручно”, — розповідає жителька Львова Надія.

Деякі продуктові магазини та кафе працювали при свічках.

Працюють при свічках та з генераторами. Репортаж зі Львова без електроенергії

Магазини працюють при свічках. Суспільне Львів

“Ми вже звикли і відпускаємо продукти, бо людям потрібно щось купити, вагу маємо заряджену, продаємо”, — розповідає адміністратор магазину Іван.

Встигли підготуватися і в ще одному кафе. Там ще до тривоги приготували більше кип’яченої води, тож змогли приготувати гарячі напої.

Працюють при свічках та з генераторами. Репортаж зі Львова без електроенергії

Кафе працює при свічках. Суспільне Львів

“Нам пощастило, бо ми встигли приготувати більше випічки, плюс наш бариста біжить з двома галонами кип’ятку, тому будемо пригощати чаєм всіх охочих”, — каже співвласник кафе Сергій Стоян.

Через відсутність електроенергії у львів’ян також не було води. Набрати воду могли безкоштовно з водяних колонок.

У Львові працює 12 водяних колонок: адреси

Працюють при свічках та з генераторами. Репортаж зі Львова без електроенергії

Львів’янки набирають воду з водяних колонок. Суспільне Львів

“Без води це — катастрофа. Слава Богу, що маємо цей кран. Ми щасливі, бо ми на Високому Замку, маємо джерело і, хто має машину, той запасається, а ми пенсіонери, принаймні прийшов і ти вже знаєш, що маєш воду”, — каже жителька Львова Надія.

Через ракетний удар по енергетичному об’єкті в області застосували екстрені відключення електроенергії. Після атаки графіки планових відключень не діяли, розповіли у “Львівобленерго”.

“Графіки планових відключень не діють після останньої атаки. Сказати чітко, коли буде відновлене електропостачання, на жаль, не можемо. Енергетики роблять все можливе, щоб повернути світло людям. Зараз діють аварійні відключення”, — розповіла речниця “Львівобленерго” Галина Петрушка.

Як повідомив станом на 18:20 міський голова Львова Андрій Садовий, у місті частково відновили подачу електроенергії та води. Також відновлюють подачу тепла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Під час повітряної тривоги 23 листопада Росія вдарила двома ракетами по електропідстанції у Львівській області. Внаслідок цього три райони на Львівщині були повністю знеструмлені.
  • У Львові про відбій повітряної тривоги повідомляли із гучномовців, а 70% світлофорів – не працювали.
  • 23 листопада пункти обігріву у Львові будуть працювати довше, через проблеми із електропостачанням внаслідок російських ракетних ударів по Україні.


Джерело: Суспільне мовлення України